Zinloze vrouw door Marije Onstenk

Het tweede boek van Marije Onstenk is haar eerste boek voor grote mensen. Hoofdpersoon Kim heeft een moeilijk leven achter de rug. Haar moeder keek niet naar haar om en de liefdevolle pleegouders waar ze werd geplaatst konden haar ook geen warm thuis bieden. Gevolg is dat ze als volwassen vrouw geen vetrouwen heeft in mensen.

Als ze Levi haar leven binnenlaat  is ze hopeloos verloren. Aan de ene kant omdat ze knijter verliefd is met vlinders en alles. Maar het wantrouwen blijf en ze kan zich daarom niet volledig overgeven aan de liefde van haar leven. Want hoe ze ook twijfelt aan alles, dat Hij de liefde van haar leven is, staat voorop. Elke zachte nee van Levi ziet zij als een kei harde afwijzing.

Wat volgt is een relatie met veel misverstanden en een erg geduldige Levi die Kim volledig accepteert zoals ze is. Al zegt hij 428 keer dat hij van haar houdt, als ze het niet geloofd zegt hij het met graag nog een keer. Veel mannen zullen zeggen: die heb een plaat voor zijn kop. Vrouwen zullen zich denken: wat is dat een lieven man!

Ik vind Marije erg sterk in het beschrijven van personen en het weergeven van natuurlijke dialogen. Voor mij was het soms alsof ik letterlijk toeschouwer was bij twee personen. Ze wisselt de hoofdstukken af met beschrijvingen van de tiener Kim en die van de volwassen Kim. De afwisseling van heden en verleden zorgen ervoor dat je een goed beeld krijgt van de bagage die Kim met haar meedraagt en dat is niet mals. Een luchtig boek is het dus niet maar Marije schotelt je dan ook geen vertekend wereldbeeld voor, je krijgt het leven in zijn pure rauwste vorm onder ogen.

 

Zinloze Vrouw
Marije Onstenk
paperback 152 pagina’s (ook als epub)
http://marijeonstenk.wordpress.com/
http://bookaholics.mijnbestseller.nl/shop/index.php/zinloze-vrouw-46124-bookaholics-mijnbestseller-nl.html

Plaats een reactie